TURNUVA BAŞLIYOR

“ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ ŞEHİT OĞUZHAN SEZER VOLEYBOL TURNUVASI”

ŞARTNAMESİ

1-Müsabakalarda “dönüş” kuralı hariç diğer tüm Voleybol oyun kuralları geçerlidir.

2-Turnuvaya son başvuru tarihi 30 Mart 2018’’dir. 02 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 10:00’da, Belediye Hizmet Binasında Belediye Başkanı Makam Odasında kura çekimi gerçekleştirilecek olup kura çekilişine her takımdan bir kişi katılacaktır. Müsabakalar 03 Nisan 2018 tarihinden itibaren oynanacaktır. Turnuva takvimine ait tarihler gerekli görüldüğü takdirde Turnuva Tertip Komitesi tarafından değiştirilebilir.

3-Müsabakaların başlangıç saatinde hazır olmayan takımlar 15 dakika beklenir. Bu süre içerisinde salonda hazır olmayan takımlar hükmen yenik sayılır.

4-Takımlar; en az 6, en fazla 10 sporcu ile turnuvaya katılabilirler. Oyuncuların Kimlik Numaraları üzerinden, ikametgah sorgulaması yapılacak olup, ikametgahı Çamlıyayla ilçesi olmayan oyuncu diskalifiye edilecektir. Takımlar, Kadın veya Erkek sporcuları karışık halde müsabakalarda oynatabilirler. Turnuvada yer alan oyunculardan spor yapmasına engel bilinen veya bilinmeyen sağlık sorunları olanlar, her türlü sorumluluğu kabul ederek turnuvaya katılmayı kabul etmiş sayılırlar.

5-Tüm Müsabakalar hafta içi saat 17.00’den sonra Atatürk Ortaokulu Kapalı Spor Salonunda oynanacaktır. Maç tarih ve saatleri kur’a çekimi sonrası düzenlenerek, duyurusu  yapılacaktır.

6- Turnuva ilçe halkının katılımına açık olup resmi ve özel kurumlar da kendi kurum adıyla turnuvaya katılabilirler. Kurumundan yeterli sayıda Sporcu çıkaramayan takımlar, ikinci veya üçüncü  bir kurumla birleşerek takım oluşturabilirler.

7-Takım listelerinden, listede kaptan olarak belirtilen kişi sorumludur. Takım Listesinin teslimi esnasında listede yer alan her oyuncuya ait nüfus cüzdanı fotokopisi de listeye ekli olarak teslim edilecektir. Tertip Komitesine teslim edilen listelere ekleme veya çıkarma Tertip Komitesinin onayına bağlıdır.

8-Her takımın kaptanı müsabaka anında sahada bulunmak ve müsabaka başlamadan önce esame listesini doldurarak imzalamak ve müsabaka hakemine teslim etmek zorundadır.

9- Turnuvaya katılan takım sayısı 8’den az olması durumunda karşılaşmalar lig usulü tek devreli (her takım kendi arasında bir maç yapacak) düzenlenecektir ve dereceye giren takımlar maçlar sonunda en çok puanı toplayan takımdan itibaren sıralanacaktır. Katılımın 8 ve üzeri takım olması durumunda kura ile gruplara ayrılacaktır.  Müsabakalarda grup maçları 5 set üzerinden oynanır ve 3 set kazanan maçı da kazanmış sayılır. 2-2 eşitlik durumunda tie break seti oynanır. Puanlama Uluslar arası oyun kuralları çerçevesinde yapılacaktır.

10-Maçlarla ilgili itirazlar maç bitiminde yazılı olarak tertip komitesine yapılacaktır. Tertip komitesi itiraz dilekçesinin kendilerine ulaşmasının ardından 1 gün içerisinde kararlarını açıklayacaktır.

11-Turnuvanın yürütülmesinden tertip komitesi sorumludur. Her türlü olay karşısında tertip komitesinin alacağı kararlar uygulanacaktır.

12-Takımlar Spor malzemelerini kendileri temin edeceklerdir. Spor salonunda sadece spor ayakkabısı giyilecektir. Dışarıda giyilen ayakkabılarla sahaya girilmesi kesinlikle yasaktır.

13-Turnuva kurallarına uymayan veya centilmenlik dışı davranan sporcular veya takımlar turnuvadan ihraç edilecektir.

14-Turnuvada dereceye giren ilk 3 takıma kupa, sporcularına madalyalar verilecektir.

15- Turnuvada maçları yönetecek hakem/hakemleri maç öncesinde Tertip Komitesi tarafından belirlenecektir.

16- Tertip Komitesi katılan tüm takımlara başarılar diler.