ÇAMLIYAYLA DEĞİL ÇAMALAN

16.02.2017 Perşembe günü öğle saatlerinde basına servis edilen “Adana Bombacısının verdiği bilgilere göre yapılan Mersin’in Çamlıyayla İlçesi ve Adana Seyhan İlçesinde yapılan kazılar neticesinde terör örgütünü ait yüklü miktarda mühimmat bulundu” haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Belediyemizce emniyet yetkilerinden alınan bilgiler neticesinde bahse konu olan kazı Adana Emniyeti Terörle Mücadele ekipleri tarafından ÇAMLIYAYLA İLÇE SINIRLARI İÇERİSİNDE DEĞİL TARSUS İLÇESİ ÇAMALAN MAHALLESİNDE YAPILMIŞ’tır.

Haberin yayınlandığı saatlerden bu yana Belediyemizin telefonları vatandaşlar tarafından aranarak olayın gerçekliği sorulmakta ve tedirginlikleri dile getirilmektedir. Dünden bu yana konu ile ilgili yoğun bir telefon trafiği yaşayan Belediye Başkanımız İsmail Tepebağlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Akdenizin en güzide yaylası konumunda bulunan ve yaz aylarında yüz binlerce insanın ikamet ettiği İlçemizin terör haberleri ile anılması bizleri derinden etkilemiştir. Emniyet yetkililerimiz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Adana Terörle Mücadele ekipleri tarafından yürütülen soruşturmadan kaynaklı bölgenin tam olarak bilinmemesi nedeni ile Tarsus İlçesi Çamalan Mahallesinin Çamlıyayla’ya bağlı olduğu düşünülmüş ve basına bu şekilde servis edilmiştir. İlçemizin adı tamamen bir yanlış anlaşılma nedeniyle Ulusal basına ve yerel basına konu olmuştur. Haberin yayınlandığı basın yayın kuruluşlarına haberin düzeltilmesi ile ilgili tekzip yazıları İlçe Kaymakamlığımız tarafından gönderilmiş olup çıkan haberlere itibar edilmemesi tek temennimizdir.” dedi.