3 Mayıs Türkçülük günü kutlama mesajı

Belediye Başkanımız İsmail Tepebağlı’dan 3 Mayıs Türkçülük günü kutlama mesajı

Gazi Mustafa Kemal’in ‘’Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’’ sözünden ilham alan gözü pek ve inançlı Türk gençliği 1944 yılı baharında kendi değerlerine sahip çıkmış, kendi iradesini ortaya koymuştur. Bu vakur duruşla birlikte milliyetçi tavır sosyal ve siyasi bir harekete dönüşmüş, günümüze kadar Orhun’dan çağlayan bir pınar misali inanç coğrafyamıza akmış ve mukaddesatımızın harcıyla yoğrularak hareketimizin temellerini oluşturmuştur. İşte o asaletli yaşama sevdası ve büyük Türk kültürüne olan bağlılık pek çok meşakkatli yollardan geçmiştir. Ancak Başbuğumuz Alparslan Türkeş bir haykırışı ile Türk gençliğine bir kutlu çağrıda bulunulmuştur "Ben Türk Milletini, Sokaklarda ıspanak fiyatına satılan demokrasiye, Rüşvet ve hile çiğnenen, çiğnetilen hukuk düzenlerine, Ahlâktan mahrum bir hürriyete, tefeciliğe, karaborsaya yer veren bir iktisadi yapıya çağırmıyorum. Türklük şuur ve gururuna, İslâm ahlâk ve faziletine, yoksullukla savaşa, adalette yarışa, birliğe, kardeşliğe, kısacası hak yolu, hakikât yolu, ALLAH YOLU'na çağırıyorum." Demiştir işte bu çağrıya kulak verenler dünde olduğu gibi bu günde de her ne olursa olsun vatana ve millete hizmet sevdasından vazgeçmemişlerdir. Bu halishane duruş ivedilikle karşılık bularak dikilen sevda fidanları ülkü meyvelerini vermiş ülkücü hareket bu milletin ve devletin teminatı olmuştur.

Çile mücadele ve imanla geçen mukaddes yılların bize gösterdiği hedef aziz milletimizin her ferdine bilhassa şehit ve gazilerimize karşı sorumluluğumuzu ifade etmektedir. Bu kutsal yük başımızın tacı gönlümüzün ülkü aşkı mücadelemizin şevk kaynağıdır. Bu münasebetle bir kez daha şunları özellikle belirtmek istiyorum. 3 Mayıs Türkçülük gününü en kalbi duygularımla kutluyor, hareketimizin bugünlere gelmesinde emeği olan herkese hayattalar ise sağlık sıhhat ve selamet eğer hakikat alemine ermişler ise rahmet diliyor minnet ve şükranla anıyorum.

Ruhları şad mekanları cennet olsun

Ne mutlu Türk’üm diyene