15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Çamlıyayla Kaymakam V. Abdullah Yüksel, Çamlıyayla Belediye Başkanımız İsmail Tepebağlı ve diğer kurum amirleri İlçemizde kabri bulunan Şehitlerimizin kabrini ziyaret ederek Kuran-ı Kerim okudular. Ayrıca Şehit ailelerini ziyaret eden heyet öğle namazı öncesi Merkez Çarşı Camiinde okunan Mevlid-i Şerife katıldılar. Mevlidi Şerifin okunmasının ardından Çamlıyayla Belediyesi tarafından ikram edilen yemek cami cemaatine dağıtıldı.

Saat 15.00’te yapılan fotoğraf sergisi açılışını gerçekleştiren heyet sergiyi gezerek bugün ki programı tamamlamış oldu.

Çamlıyayla Kaymakam V. Abdullah Yüksel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde 16 Temmuz 2017 tarihinde çeşitli programların gerçekleştirileceğini belirtti.

Etkinlik Programı aşağıdaki şekilde olacaktır.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PROGRAMI-ÇAMLIYAYLA 2017
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİKLERİ PROGRAMINA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR.
Abdullah YÜKSEL
Kaymakam V.
11 TEMMUZ 2017, SALI
11.00: İlçemizdeki şehitlerimizin kabirlerinin ve şehit ailelerimizin ziyaret edilmesi,
13.30: Öğle namazından sonra ilçemiz Merkez Camii’nde 15 Temmuzda şehit olan
vatandaşlarımız için Mevlid-i Şerif okunması ve ardından Merkez Camii bahçesinde yemek ikramında bulunulması,
15.00: 15 Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı
fotoğraf sergisi açılışı,

12 TEMMUZ 2017, ÇARŞAMBA
10:00: 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturulması ve fidan dikimi

13 TEMMUZ 2017,PERŞEMBE
15.00: Atatürk İlkokulu Konferans Salonunda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli
Birlik Gününün anlam ve önemini belirten Konferans düzenlenmesi, şiirler
okunması, belgesel ve sinevizyon gösterimi,

14 TEMMUZ 2017,CUMA
12.20: İlçemiz Merkez Camii’nde Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve 15 Temmuzda şehit
olan vatandaşlarımız için Türkiye genelinde okunan 100.000 Hatm-i Şerifin
duasının yapılması,
15.00: İlçemiz tören alanında Atatürk büstü yanına vatandaşlarımızın 15 Temmuz ile
ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşabilmeleri için 15 Temmuz Anı
Defterinin konulması,

15 TEMMUZ 2017 CUMARTESİ
21.00: Milli Birlik Yürüyüşü
21.30: İlçe meydanında 15 Temmuz Belgeselinin izlenmesi
22.00 : *Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
*Kur’an-ı Kerim Tilaveti/Dua
*Protokol Konuşmaları
*İlahiler Okunması
*Şiirler Okunması

16 TEMMUZ 2017, PAZAR
00.13: Tüm camilerimizde sela okunması ve Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla demokrasi nöbetinin başlaması,
02.32: TBMM protokol konuşmaları (Sn. Devlet Bahçeli, Sn. Binali Yıldırım, Sn. İsmail Kahraman, Sn. R. Tayyip Erdoğan)’nın izlenmesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği süreye kadar demokrasi nöbetine devam edilmesi.
24.00 Demokrasi nöbeti 16 Temmuz Pazar günü gece 24:00’te sona erecektir.